Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Onze recht op retour-service komt erop neer dat wij je de mogelijkheid willen bieden zonder risico  een kunstwerk te kopen. Aan de andere kant willen wij voor onszelf ook voorkomen dat wij met meerdere niet-gangbare en/of dure retouren komen te zitten.

Eerst even kijken
Gezien de hoge kosten stellen wij het daarom op prijs dat het recht op retour van onze kunstwerken niet wordt gebruikt om “even te kijken” hoe het artikel eruit ziet of boven de bank hangt.

Wil je meerdere of grote/dure kunstwerken bestellen? Dan ben je altijd welkom om eerst even een kijkje te komen nemen. Je kunt ook eerst één kunstwerk kopen om vervolgens te kijken of je er meerdere wilt bestellen.

Heb je een vraag over het recht op retour op onze eigen collectie kunstwerken? Neem dan contact met ons op!

Bij maatwerk aanpassingen, maatwerk opdrachten en portretten in opdracht vervalt het retourrecht. Het wettelijk retourrecht is een consumenten-recht en niet van toepassing voor bedrijven en instellingen.