Welcome visitor you can log in or create an account
Kunstenaar: Irina
€ 369
Kunstenaar: Irina
€ 729
Kunstenaar: Irina
€ 469
Kunstenaar: Irina
€ 579
Kunstenaar: Irina
€ 449
Kunstenaar: Irina
€ 469
Kunstenaar: Irina
€ 449
Kunstenaar: Irina
€ 489
Kunstenaar: Irina
€ 449
Kunstenaar: Irina
€ 449
Kunstenaar: Irina
€ 589
Kunstenaar: Irina
€ 469
Kunstenaar: Irina
€ 493
Kunstenaar: Irina
€ 469
Kunstenaar: Irina
€ 369
Kunstenaar: Irina
€ 379
Kunstenaar: Irina
€ 399
Kunstenaar: Irina
€ 479
Kunstenaar: Irina
€ 469
Kunstenaar: Irina
€ 469
Kunstenaar: Karam
€ 489

Moderne schilderijen online kopen

Modern Schilderij nodig? Amsterdam art gallery heeft een groot assortiment aan Moderne Schilderijen!. Moderne schilderijen reflecteren het gezichtspunt van de kunstenaar en hebben een onafhankelijke stem die een unieke boodschap voor elke toeschouwer uitspreekt. Sommige verzamelaars richten zich op media, zoals olieverfschilderijen op canvas of aquarellen. Anderen zijn gespecialiseerd in een bepaalde stijl, of het nu gaat om beeldende kunst, straatkunst of expressionistische schilderijen.

Moderne kunst

Het lijkt erop dat mensen zich al duizenden jaren aangetrokken voelen tot artistieke expressie. Enkele van de oudste bekende schilderijen zijn te vinden in de Chauvet-grot in Frankrijk, die naar schatting ongeveer 32.000 jaar oud zijn. Tijdens de late Renaissance werden olieverftechnieken ontwikkeld in Nederland, die zich snel over Europa verspreidden. Olieverf is een flexibel medium en zorgt voor een groter aantal optische effecten; dit gebruik leidde op zijn beurt tot nieuwe expressieve technieken voor kunstenaars. De kunststromingen van de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw, waaronder het impressionisme, het fauvisme, het expressionisme en het kubisme, stonden op een steenworp afstand van eerdere kunststromingen die geworteld waren in het realisme en die de omliggende wereld verfden.

Moderne kunststromingen, zoals het abstracte kunstmoderne kunst en de Figurative kunst, houden zich veel meer bezig met kunstconcepten en -techniek dan met de noodzaak om de omringende wereld nauwkeurig vast te leggen. Een van de beroemdste Picasso-schilderijen, "Guernica", is een krachtig anti-oorlogsstuk dat het bombarderen van onschuldige burgers tijdens de Spaanse Burgeroorlog beschrijft.

Verf en technique

Verf is een vloeibaar mengsel van pigment en een bindmiddel zoals olie of water. Een schilderij wordt gemaakt op een tweedimensionaal oppervlak (grond); een muurschildering of fresco wordt ook als een schilderij beschouwd. Olie, acryl en aquarel zijn enkele van de meest voorkomende soorten verf die tegenwoordig worden gebruikt.

Voordat olie rond de eeuwwisseling de belangrijkste verf werd van Europese schilders, was tempera het heersende medium. Tempera is een extreem kleurvaste verf; dit blijkt uit de vele eeuwenoude, maar toch levendige, tempera-schilderijen die tot vandaag de dag overleven. Het wordt gemaakt door pigment in poedervorm te mengen met een bindmiddel zoals eigeel (de meest gebruikelijke), lijm, honing, water, melk of een plantgom. Omdat tempera snel droogt, wordt het meestal in dunne lagen aangebracht totdat de gewenste kleurverzadiging is verkregen. Daarentegen droogt olieverf erg langzaam, zodat kunstenaars de verf in dikke lagen kunnen aanbrengen en kleuren gemakkelijk kunnen mengen. De oliën die voor het schilderen worden gebruikt, zijn afgeleid van lijnzaad, walnoot en papaver.

Aquarel kan worden gecreëerd door pigment met water te mengen en wordt meestal op papier aangebracht. Vóór de 19e eeuw werd aquarel voornamelijk gebruikt voor schetsen, maar met kunstenaars zoals J.M.W. Turner,  groeide het gebruik hiervan langzaam om uiteindelijk te worden gerespecteerd als  volwaardig medium.

Acrylverf, die werd uitgevonden in de 20e eeuw, is synthetisch en in water oplosbaar en als het droogt lijkt het erg op olieverf. Acrylverf is misschien wel het meest populaire type verf voor moderne en hedendaagse kunstenaars. Voor het maken van een schilderij past een kunstenaar verf toe met een penseel of een ander gereedschap zoals een paletmes op een oppervlak zoals een canvas, houten paneel, papier, muur, glas, koper of beton.

Moderne kunst voor iedereen

Als groot online kunstgalerie, Amsterdam Art Gallery zijn wij erg blij om overal mensen te helpen om te ontdekken, verliefd te worden op schilderijen en op unieke wijze werken van de meest getalenteerde opkomende kunstenaars van over de hele wereld in hun bezit te krijgen.

Voor een beetje meer hulp bij het vinden van het perfecte kunstwerk uit onze selectie van originele schilderijen te koop, nodigen wij u ook uit om te profiteren van onze deskundige Art Advies-service, we denken graag met je mee en je ontvangt snel van ons een goed voorstel

Moderne Kunst in je interieur

Wij bieden een exclusieve collectie van Moderne schilderijen aan. U kunt hier de moderne schilderijen van onze zeer getalenteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen.