100% met de
hand geschilderd
14 dagen
retourrecht
Gratis verzending
Nederland & België
Maatwerk
mogelijk
Elk schilderij
op maat aanpasbaar

Landschap schilderijen kopen

Landschapsschilderijen kunnen bergen, valleien, watermassa's, velden, bossen en kusten vangen en kunnen al dan niet door de mens gemaakte bouwwerken bevatten, als ook mensen. Hoewel schilderijen uit de vroegste antieke en klassieke perioden natuurlijke, schilderachtige elementen bevatten, kwam het landschap als een onafhankelijk genre pas in de westerse traditie in de Renaissance tot uiting. In de oosterse traditie is het genre terug te voeren tot het 4e-eeuwse China.

Landschapsschilderijen kunnen u in elk vertrek een spectaculair uitzicht op de natuur bieden. Het menselijk aangeboren ontzag voor de natuurlijke wereld heeft gezorgd voor de eeuwige populariteit van landschapsschilderijen bij zowel kunstenaars als verzamelaars. Terwijl verschillende artistieke stromingen hebben geresulteerd in verschillende stijlen binnen het landschapsgenre. Deze variëren van klassiek Grieks-Romeins geïnspireerde werken tot het impressionistische tot het surreële en abstracte. Of u nu kiest voor uitgestrekte zeegezichten, majestueuze bergketens of idyllische meren, Amsterdam Art gallery heeft het perfecte werk voor u in onze wereldwijde selectie van hedendaagse landschapsschilderijen te koop. Als u op zoek bent naar iets specifieks (bijvoorbeeld een groot boslandschap op oliebasis), nodigen we u uit om gebruik te maken van ons gratis, persoonlijke ‘Art Advies-service'

Landschap schilderijen en kunst.

Landschapsschilderijen verwijzen naar de natuur. De lucht is meestal een hoofdelement en het weer speelt vaak een sleutelrol in de algehele  samenstelling. Een landschapsschilderij kan volledig vanuit de verbeelding van een kunstenaar worden gemaakt, of kan rechtstreeks vanuit de natuur worden gekopieerd. Een landschapsarchitect kan stemming oproepen met licht en schaduw, of ze kunnen de details zorgvuldig in een compositie ordenen om een ​​gevoel van evenwicht of verstoring te creëren. Details, zoals de plaatsing van bomen, mensen of zelfs wolken, kunnen van invloed zijn op de algehele sfeer van de compositie. De romantici zouden bijvoorbeeld het uiterlijk van de natuur veranderen om een ​​andere emotionele reactie van een kijker op te roepen. En plein air’ is een Franse uitdrukking die ‘in de open lucht’ betekent en verwijst naar het buiten schilderen. Halverwege de 19e eeuw werd buiten werken in natuurlijk licht heel belangrijk voor de kunstenaars van de School van Barbizon en de impressionisten. Dit werd mogelijk gemaakt door de introductie van verf in buizen in de jaren 1870, waardoor kunstenaars gemakkelijker hun schilderbenodigdheden uit de studio konden halen. Vóór het gebruik van verfbuizen moesten kunstenaars hun eigen verf maken door droge pigmentpoeders met lijnolie te malen en te mengen. 

Landschap schilderijen voor iedereen

Als groot online kunstgalerie, Amsterdam Art Gallery zijn wij erg blij om overal mensen te helpen om te ontdekken, verliefd te worden op Landschap schilderijen en op unieke wijze werken van de meest getalenteerde opkomende kunstenaars van over de hele wereld in hun bezit te krijgen.

Voor een beetje meer hulp bij het vinden van het perfecte kunstwerk uit onze selectie van originele schilderijen te koop, nodigen wij u ook uit om te profiteren van onze deskundige Art Advies-service, we denken graag met je mee en je ontvangt snel van ons een goed voorstel.

Kunst in je interieur

Wij bieden een exclusieve collectie van Moderne schilderijen aan. U kunt hier de landschap schilderijen van onze zeer getalenteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen.

Mijn account or create an account