100% met de
hand geschilderd
14 dagen
retourrecht
Gratis verzending
Nederland & België
Maatwerk
mogelijk
Elk schilderij
op maat aanpasbaar

Abstracte schilderijen online kopen

Abstracte schilderijen kunnen onze emoties aanwakkeren, ons op een creatieve manier inspireren en een grotere diepte toevoegen aan ons hele huis, simpelweg door het gebruik van kleur, vorm en textuur door de kunstenaar. Naast muziek is abstracte kunst een van de puurste vormen van expressie, omdat het kunstenaars de vrijheid geeft om gevoelens en emoties te communiceren die niet worden beperkt door vormen die in de objectieve werkelijkheid worden aangetroffen. Abstracte schilderijen kunnen worden gemaakt met behulp van vele media, waarbij veel kunstenaars acryl gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan abstracte olieverfschilderijen of abstracte aquarelschilderijen. Als gevolg van de vrijheid die abstracte kunst met zich meebrengt, worden veel hedendaagse kunstenaars aangetrokken om niet-representatieve werken te maken. Abstracte canvasschilderijen zijn voortdurend in trek bij verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld. Blader door de onderstaande werken voor slechts een greep uit de vele abstracte kunstwerken die te koop zijn op Amsterdam Art Gallery  en gemaakt zijn door enkele van de meest veelbelovende kunstenaars uit deze tijd.

Abstracte kunst

Abstracte schilderijen kwamen voort uit moderne modernistische stromingen in de late 19e-  en de vroege 20e eeuw. Zij waren een reactie op de traditionele academische schilderkunst in Europa. De meeste kunstenaars hebben tot dit keerpunt geschilderd volgens de methoden van het klassiek realisme, met behulp van realistisch perspectief, schaduw en andere technieken om herkenbare scènes en onderwerpen te creëren.

Veel moderne kunstenaars die kunst wilden creëren omwille van de kunst zonder te verwijzen naar objecten in de echte wereld,  richtten zich in plaats daarvan op het maken van abstracte canvasschilderijen. Dit werd verondersteld een "pure kunst" te zijn met onderwerpen die door de kunstenaars waren uitgevonden in plaats van dat ze uit de wereld werden gehaald. Abstracte kunst benadrukt de formele kwaliteiten van een werk ten opzichte van het representatieve onderwerp, waardoor kunstenaars experimenteren met verschillende technieken, zoals het gebruik van levendige maar willekeurige kleuren, het creëren van nieuwe vormen en het afwijzen van een realistisch driedimensionaal perspectief. Deze benaderingen van abstracte schilderkunst bereikten verschillende bewegingen, waaronder het Duitse expressionisme, het suprematisme, het Figurative kunst en het abstracte expressionisme.

Abstracte schilderijen voor iedereen

Als groot online kunstgalerie, Amsterdam Art Gallery zijn wij erg blij om overal mensen te helpen om te ontdekken, verliefd te worden op abstracte schilderijen en op unieke wijze werken van de meest getalenteerde opkomende kunstenaars van over de hele wereld in hun bezit te krijgen.

Voor een beetje meer hulp bij het vinden van het perfecte kunstwerk uit onze selectie van originele schilderijen te koop, nodigen wij u ook uit om te profiteren van onze deskundige Art Advies-service, we denken graag met je mee en je ontvangt snel van ons een goed voorstel.

Kunst in je interieur

Wij bieden een exclusieve collectie van Moderne schilderijen aan. U kunt hier de abstracte schilderijen van onze zeer getalenteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen.

Mijn account or create an account